Racing uutiset 2013

Mestari palasi radalle

Toni Haikonen

Moottorikelkkojen snowcrossissa jo kertaalleen kaiken voittanut Toni Haikonen on palannut radoille. Haikonen on tehnyt Brandt-Polaris Oy:n kanssa sopimuksen, jonka mukaisesti hän ajaa Snowcrossin SM- ja MM-sarjat Polaris IQ 600 R -kelkalla. Lisäksi ohjelmassa ovat muut lajin arvokisat.

Voitettuaan SM-, PM-, EM- ja MM-tittelit, Toni Haikonen siirtyi vuonna 1994 Amerikkaan ja nousi siellä lajin ikoniksi voittaen useita arvokisoja mm. Winter X Gamesin, joka on alan suurtapahtuma Uudella mantereella. Hän ehti ajaa Amerikassa vain yhden ehjän kauden, kun vakava loukkaantuminen kilpailussa katkaisi loistavan menestysputken. Sen jälkeen fyysiset vaivat haittasivat niin paljon, että kilpaileminen oli päätettävä viisi vuotta myöhemmin lopullisesti, kuten silloin näytti.

Kunnianosoituksena merkittävistä saavutuksistaan Toni Haikonen nimitettiin helmikuussa 2012 ensimmäisenä Snowcross-kuljettajana ja ainoana eurooppalaisena moottorikelkkailun Hall of Fameen St. Germainissa Wisconsinissa USA:ssa.

Haikonen muutti takaisin Suomeen kolme vuotta sitten. Nyt 41-vuotias Toni on fyysisesti huippukunnossa. "Vanhat vammat eivät koskaan täysin korjaannu, mutta olen oppinut toimimaan niiden kanssa", sanoo voitontahtoinen Haikonen.

Takaisin

Sulje
Sulje