Moottoripyörät

Indian-moottoripyörät

Ensimmäinen alkuperäinen amerikkalainen

Indianin tarina alkoi jo vuonna 1900, kun tehtaan perustajat George M. Hendee ja Oscar Hedström tapasivat toisensa ja päättivät käynnistää yhteisen tuotannon. Hendee, joka oli lupaava kilpapyöräilijä, omisti pienen polkupyörätehtaan, ja hän toimikin Indian-tehtaan perustamisen rahoittajana vuonna 1901. Pienestä ruotsalaisesta Åkarpin kylästä perheensä mukana 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin muuttanut Hedström oli lahjakas koneenrakentaja, joka aloitti uransa valmistamalla polkupyöriä. Vuonna 1899 hän muun muassa teki De Dion -moottorilla varustetun tandem-moottoripyörän.

Intiaanikulttuurista pohja menestykselle

Perustajat antoivat tuotteelleen vahvasti amerikkalaista alkuperää kuvaavan nimen Indian. Intiaanikulttuuri näkyikin heti alusta alkaen selkeästi tehtaan toiminnassa. Hendeetä alettiin kutsua nimellä “Big Chief” ja Hedströmiä  nimellä “The Medicine Man”. Tehdasta kutsuttiin Wigwamiksi ja jälleenmyyjäverkostoa heimoksi. Indian oli aikanaan maailman suurin moottoripyörätehdas, jonka vuosituotanto oli parhaimmillaan 32.000 moottoripyörää ja työntekijöitä lähes 3000. Tämä saavutettiin jo 1910-luvulla. Pyörämalleja oli lukuisia, niin siviili-, sota- kuin kilpamallejakin.

Uusi tuleminen Polariksen kanssa

Indianin pitkä historia pitää sisällään ainutlaatuista insinööritaitoa, moottoripyöräilyä mullistaneita oivalluksia sekä menestystä kilparadoilla. Nyt pitkän tuotantotauon jälkeen Indianin uusi nousu nojaa tukevasti perinteisiin. Polaris Industries Inc:n ostettua Indianin tämä legendaarinen merkki on kokenut vahvan uudistumisen, jonka perustana on edelleen pitkä historia ja vahva amerikkalainen perinne.

Tutustu Indian-moottoripyörämallistoon täällä.

Victory-moottoripyörät

Kun ensimmäinen Victory-moottoripyörä valmistettiin vuonna 1999, suunnittelijoilla oli alusta asti selvillä se Victoryn perusajatus, että omaperäisestä tyylistä, ajo-ominaisuuksista ja laadusta ei tingitä. Eikä niistä ei myöskään peritä mitään lisämaksua. Niin syntyi moottoripyörämallisto, joka esteettisiltä arvoiltaan ja ominaisuuksiltaan jättää merkittävän jäljen moottoripyöräilyn historiaan.

Victory on kauttaaltaan tasokasta amerikkalaista laatua, jonka päällimmäiset ominaisuudet ovat luotettavuus ja kestävyys. Huippusuunnittelijoiden käden jälki näkyy Victoryn jokaisessa pienimmässäkin yksityiskohdassa. Jokainen malli on intohimoisten suunnittelijoiden luoma taideteos, oma ainutlaatuinen persoonansa, mutta kaikilla malleilla on sama suuri sydän – 97-hevosoimainen, 1734-kuutioinen Freedom V-Twin -moottori. Tämä kookas ja komea voimanlähde istuu jokaiseen Victoryyn sulavasti ja on merkittävä osa sen uljasta ulkonäköä.

Tutustu Victory-moottoripyörämallistoon täällä.

Victory-moottoripyörien myynti Bike World -myymälöistä.

Sulje
Sulje