Uutiset ja tapahtumat 2011

Polaris ostaa Indian Motorcycle -yhtiön

Indian Motorcycle - historia

Polaris ostaa Indian Motorcycle -yhtiön

Puhdasverisen amerikkalainen, historiallisesti arvokas Indian-tuotemerkki saa vauhtia Polaris-yhtiön vahvasta suunnittelusta, tuotannosta ja kattavasta jakelutiestä.

MINNEAPOLIS (19.4.2011) — Polaris Industries Inc. on tänään ilmoittanut ostavansa Indian Motorcycle -yhtiön.  Myyjinä ovat Indian Motorcycle Limited (“IML”) -yhtiötä hallinnoivat ja omistavat Stellican Limited ja pääomasijoittaja Novator Partners LLP, U.K. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

“Olemme ylpeitä voidessamme panostaa aidosti amerikkalaisen merkin kehittämiseen”, toteaa Polaris Industries Inc:n toimitusjohtaja Scott Wine. “Indian valmisti Amerikan ensimmäiset moottoripyörät. Meidän tekninen osaamisemme ja yhtiön visio moottoripyöristä varmistaa mahdollisuuden valmistaa aitoja Indian-moottoripyöriä. Olemme varmoja siitä, että voimme jalostaa Indian-moottoripyöriä Polaris- ja Victory -merkeistä tutuksi tulleella laadulla ja suorituskyvyllä.

Yksi moottoripyöräilyn legendaarisimmista merkeistä vahvistaa Polaris-yhtiön ”tallia”, johon kuuluvat jo Victory-merkin cruiserit ja matkapyörät. Indian tulee toimimaan täysin itsenäisenä liiketoimintayksikkönä, joka hyödyntää Polaris-yhtiön tehokasta suunnittelua ja innovatiivista tekniikkaa. Se yhdistetään Indianin premium-statukseen, tunnusomaiseen muotoiluun ja vahvaan amerikkalaiseen perinteeseen.

“Olemme hyvin tyytyväisiä Polaris-yhtiön kanssa tehtyyn sopimukseen. Polaris voi hyödyntää yhtiön vahvaa osaamista suunnittelussa ja tuotannossa sekä valmista jälleenmyyjäverkostoa. Kun toimme Indian-moottoripyörät markkinoille vuonna 2006, halusimme hyödyntää merkkiin liittyvän valtavan potentiaalin. Polaris voi toteuttaa sen”, kertoo Indianin hallituksen puheenjohtaja ja Stellican-yhtiön toimitusjohtaja Stephen Julius. “Polaris on kaikkein loogisin Indian Motorcyclen omistaja. Perinteikäs ja tunnettu Indian antaa Polarikselle mahdollisuuden kilpailla aggressiivisesti kaikilla moottoripyörämarkkinoilla”.

Lontoossa toimivan pääomasijoitusyhtiö Novator Partners LLP:n perustaja ja johtaja Thor Björgólfsson, innokas moottoripyöräilijä, kommentoi kauppaa seuraavasti: “Meidän tavoitteemme oli tuoda monia vaikeuksia kohdannut legendaarinen Indian tielle taas. Me saimme projektin käynnistettyä, ja nyt Polaris jatkaa klassisen amerikkalaisen merkin kehittämistä täyteen potentiaaliin”.

Lisätietoja Indian-moottoripyöristä: www.Indianmotorcycle.com.

Takaisin

Sulje
Sulje