Uutiset ja tapahtumat 2012

Tommi Mäkinen Events Polaris RZR -ralli

2012 - Tommi Mäkinen Events -logo

Rallin nelinkertainen maailmanmestari Tommi Mäkinen on aloittanut uudenlaisten rallikilpailujen järjestämisen. Kalustoksi on valittu Polaris RZR:t, jotka sopivat rallin ajoon lähes täydellisesti. Autoon asennetaan lisäksi rallissa tarvittavat turvallisuusvarusteet. Polaris RZR XP 900 on jo tehtaalla suunniteltu kestämään rajuakin rallikäyttöä. Nelivetoisen RZR:n suorituskyky, jarrut ja jousitus saavat aikaan todella hyvän tuntuman ajamiseen, Tommi kertoo. Ajotuntumaa voi täysin verrata nelivetoiseen ralliautoon. Kalusto on kunnossa menestyminen on vain kuljettajasta kiinni. ”Jos ei tule menestystä, sitä ei voi nyt laittaa auton syyksi”, Tommi nauraa.

Tommi Mäkisen RZR –rallia varten on rakennettu erillinen Super Special erikoiskoe, joka erottelee jyvät akanoista. Radalle starttaa kaksi autoa samaan aikaan, samoin kuin rallista tutuilla Super Special erikoiskokeilla. Molemmat autot ajavat saman erikoiskokeen, erän voittaa ensin maaliviivan ylittänyt kuljettaja. RZR - rallin seuraaminen on mielenkiintoista ja jännittävää, koska katsojat näkevät koko ajan kisan tilanteen ja voittaja selviää heti maaliviivalla. Hyppyjen ja ajolinjojen arvostelu ja spekulointi ajoa katsellessa antavat oman lisämausteensa rallin. ”Penkalta on helppo neuvoa, miten mutkat hypyt pitäisi ajaa, mutta tuleppas itse näyttämään miten ajetaan, me voidaan sitten arvostella!”  Tommi virnuilee. Voittaminen ei ole ihan niin helppoa, miltä se penkalta katsoen näyttää. Ralliradan mutkat, korkeuserot sekä hypyt takaavat todellisen haasteen myös rallin ammattilaisille. Radan pinta vaihtelee sisältäen  mm. mutaa, soraa, kiviä, nopeaa tasaista osuutta sekä hidasta röykkyä.  Jokainen mutka ja hyppy on oma haasteensa. Tilanne on varsin sama kuin MM-rallin erikoiskokeilla. Lisäksi vaihtelevat keliolosuhteet, pöly, sade, pimeys ym. laittavat kuljettajan kyvyt koetukselle. Vaikkakin rata on haastava ja RZR:n suorituskyky uskomaton, rallin turvallisuus on Tommi Mäkinen Eventsille ykkösasia. Rata on suunniteltu kaikki turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Autot ovat varustettu kaikilla turvallisuusvarusteilla. Ennen ajoa käydään tarkasti läpi kaikki turvallisuuteen liittyvät asiat.

Tommi Mäkinen Events RZR –rallia pääsee ajamaan Jyväskylän Puuppolassa, Tervamaantie 9. Samassa osoitteessa sijaitsee myös ralliautoja valmistava Tommi Mäkinen Racing.

Lisätietoja RZR –rallista: www.tommimakinen.fi / RZR – ralli.

Galleria

Takaisin

Sulje
Sulje