Uutiset ja tapahtumat 2013

Kolminkertainen testivoittaja tänä vuonna!

Polaris-maastoajoneuvot ovat osoittaneet jälleen paremmuutensa ammattilehtien todistamana.

Lue aikaisempien vuosien testivoitot täältä.

Tule sinäkin koeajamaan maailman myydyimmän mallisto asiantuntevalle ja palvelevalle Polaris-jälleenmyyjälle .

2013 - Väliotsikko - Sportsman - 950x
2013 - Polaris - 4x4 Maiilma -logo 950x

Maastoajoneuvojen erikoislehti 4x4 Maailma testasi traktorimönkijät!

Voimme ylpeänä tiedottaa, että Polaris Sportsman 500 EFI Base 4x4 Forest EUT voitti suuren 4x4 Maailma -lehden (2/2013) traktorimönkijätestin. Polaris sai jälleen huippuarvostelut maastoajo-ominaisuuksistaan. Tällä kertaa testissä olivat Sportsman 500 EFI Base 4x4 Forest EUT ja Sportsman XP 850 HO EPS Forest EUT .

Otteita testivoittajan ominaisuuksista:

 • "Hyvä kaikkeen"
 • "Testiryhmä ei löytänyt oikeastaan miltään osa-alueelta mitään pahaa sanottavaa"
 • "Ennen kaikkea sen moottori antaa täyden tehon"
 • "Maasto- ja maantieominaisuuksiltaan Sportsman on testin ehdotonta kärkeä"
 • "Sen arvostelut maastopuolelta olivat yksimielisen ylitsevuotavia"
 • "Sportsmanin etulukko toimii kuin ajatus"

Osta tai tilaa lehti ja lue lisää! www.4x4maailma.fi

2013 - Väliotsikko - Sportsman - 950x
2013 - Polaris - Mönkijä-lehti -logo

Alan asiantuntija, Mönkijä-lehti testasi Suomen myydyimmät ohjaustehostimella varustetut merkit, ja Polaris Sportsman XP 550 EPS Forest todettiin parhaaksi.

Sportsman XP 550 EPS sai kehuja ajo-ominaisuuksistaan erityisesti vaikeassa maastossa ja myös nopeasta maastoajosta. Polariksen nelivetotekniikka sai taas täyden kympin erinomaisesta toiminnallisuudesta. Mönkijä-lehti toteaa testissään. ”Polariksella ei periaatteessa koskaan pääse syntymään tilannetta, jolloin laite vetäisi vain kolmella pyörällä, vaikka eteenpäin meneminen vaatisi neljän pyörän vetoa.” Lisäksi lehti kommentoi: ”Polariksen nelivetojärjestelmä on kehitetty mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen. Sen toiminta on huomaamatonta ja pehmeää, joten se helpottaa maastoajoa melkoisesti. Polaris oli paras myös kuljettajaympäristön kannalta ja muun muassa sen ajoasento oli testin paras."

Testi on kokonaisuudessaan Mönkijä-lehden uusimmassa numerossa 1/2013. Osta tai tilaa Mönkijä-lehti .

Sportsman XP 550 EPS -mallin peruslähtökohtana on luonnollisesti Polariksen tunnettu automaattinen 100 % neliveto. Moottori on vääntävä 1-sylinterinen, ja siinä on 42 hevosvoimaa. XP-malleissa on uusi ergonominen runko, jonka ansiosta ajoasento ja ajomukavuus ovat huipputasolla. Lisäksi XP-malleissa on EBS-moottorijarru ja ADC -alamäkijarru vakiovarusteena. Vakiovarusteena on myös progressiivinen EPS-ohjaustehostin, jonka tehostusvoima on suurimmillaan silloin, kun sitä tarvitaan eli hitaissa nopeuksissa ja raskaita kuormia vedettäessä. Tehostuksen vaikutus laskee vauhdin kasvaessa. Ohjaustehosstin on myös erinomainen apu, mikäli käytössä on telasarja. EPS -ohjaustehostin toimii myös maastosta ohjaustankoon kohdistuvien iskujen vaimentimena. Etutavaratelineen kantavuus on 55 kg, ja takatavaratelineelle saa lastata 110 kg. XP- mallien maavara on 305 mm ja vetokyky jarruttomalle peräkärrylle 810 kg. Vakiovarusteena on sähkövinssi, taustapeilit ja suuntavilkut. Väri Gold Mist. Saatavana myös EUT-traktorimallina ja L7-tieliikennemallina.

EPS -ohjaustehostin: sähkötoiminen ohjaustehostin toimii tehokkaimmin juuri silloin, kun sitä tarvitaan – hitaassa vauhdissa, äärimmilleen lastattuna ja telasarjalla varustettuna. Tehostus vähenee automaattisesti elektronisen ohjauksen avulla, kun tehostuksen tarve laskee kuten nopeammassa vauhdissa. Näin optimaaliset ajo-ominaisuudet säilyvät joka tilanteessa. EPS-malleissa on lisäksi ANTI KICKBACK -toiminto, jonka ansiosta maaston epätasaisuudet eivät siirry iskuina ohjaustangolle.

ADC-alamäkijarru ja EBS-moottorijarru: turvallisen mönkijän ominaisuuksiin kuuluvat jokaiseen pyörään vaikuttavien hydraulisten levyjarrujen lisäksi sähköisesti toimiva ADC-alamäkijarru ja EBS -moottorijarru.

 

2013 - Väliotsikko - Ranger - 950x

TM-logo5tähteä
Tekniikan Maailma vertaili uusimmassa numerossaan (8/2013) monikäyttöiset lavamönkijät.

Vertailussa painotettiin mönkijöiden hyötykäyttöä, ja sen voitti ylivoimaisesti viidellä tähdellä Polaris Ranger Diesel. 

Ote Rangerin loppuarvostelusta: ”Diesel Ranger voittaa vertailun ylivoimaisesti parhaimmalla kokonaisuudella. Se on lavamönkijä niin ammattilaisille kuin vaativille harrastajille”. 

Lue koko vertailu Tekniikan Maailma -lehdestä (8/2013).

Tutustu Polaris Ranger -mallistoon täällä.


Polaris Ranger – turvallisesti, mukavasti ja tilavasti

Polariksen Ranger-mallit (maastomallit, traktorimallit* ja tieliikennemallit) ovat turvallisesti kaksipaikkaisia. Kaikissa on hyväksytyt turvakaaret, turvavyöt ja turvaverkot. Valikoimassa on kahden-, kolmen- ja jopa kuuden istuttavia malleja, joissa kaikissa sekä kuljettaja että matkustajat istuvat tilavasti ja mukavasti. 

Monipuoliset käyttömahdollisuudet

Rangeriin nouseminen on helppoa ja vaivatonta. Suuri etu on myös se, että niiden sadepäivien käyttöaikaa voidaan helposti lisätä asentamalla esimerkiksi katto ja tuulilasi. Saatavana on myös kokonaisia hyttejä lämmityslaitteineen. Lisäksi Rangerit tarjoavat tavallista enemmän tehoa kuljetuksiin, sillä niiden kippilavalle voidaan lastata jopa 227-455 kg tavara mallista riippuen. Ranger on myös lähes yhtä ketterä kuin tavalliset mönkijät, sillä esimerkiksi Ranger 400 HO on vain 22 cm leveämpi, ja siinä on ainutlaatuinen Turf-vetoalue, jolla veto voidaan kytkeä vain yhdelle takapyörälle. Näin kääntösäde pienenee reilusti, ja renkaiden aiheuttamat jäljet maastoon vähenevät.

Traktorimallilla myös yleisille teille

Rangerin traktorimallilla saa ajaa laillisesti myös yleisellä tiellä, tehdä esimerkiksi lumityöt ja kuljettaa reilun kokoista peräkärryä. Vaatimuksena on vain 15 vuoden ikä ja vaivattomasti hankittava T-ajokortti (myös B-ajokortti oikeuttaa traktorimönkijällä ajamiseen tiellä). Lisäksi traktorimönkijän käyttökustannukset ovat alhaiset (edulliset vakuutusmaksut, ei katsastusvaivaa/maksuja), ja yrityksillä on mahdollisuus saada investoinnista merkittäviä veroetuja.

Mihin tarvitset traktorimönkijää?

 • Kiinteistöjen huoltotyöt: tavarankuljetus, siirtyminen ym.
 • Lumityöt: pihat, parkkipaikat, mökkitiet, kiinteistöalueet ym.
 • Metsätyöt: harvennus, tuulikaadot, polttopuut ym.
 • Maa- ja karjatilat: ruokinta, huolto, korjaus, kuljetus
 • Metsästys, marjastus, sienestys
 • Matkat: kauppaan, harrastuksiin, kouluun, kavereiden luo
 • Vapaa-aika: kesämökit, puutarhat, safarit, tutkimusmatkat luontoon
 • Ja paljon muuhun

Lisävarusteita on tarjolla paljon:

puskulevysarjat (eri kokoisia ja mallisia), hiekoittajat, peräkärryt, tukkikärryt, tukkikärryt hydraulisin nostimin, tielanat, talvipaketit (tuulilasit, lämmittäjät), tavarankuljetuslaatikot, ruohonleikkurit, lumilingot, telasarjat syville lumialueille, sähkövinssit, lisävalot/työvalot ym.

Ranger-mallisto alk. Ranger 400 HO (455 cm3 ) 4x4 - TARJOUS 9.990,- 

Tutustu Polaris Ranger -mallistoon täällä.

* Traktorimallit saatavana vain kaksipaikkaisena.

Takaisin

Sulje
Sulje